Apetit sexual

Libido in terminologia comuna inseamna dorinta sexuala sau apetit sexualDorinta sexuala este un sentiment natural in randul femeilor si barbatilor. Dorinta sexuala se poate schimba in timp, crescand sau scazand, în functie de situatie. Unul din beneficiile de sanatate ale sexului este abilitatea acestuia de a actiona ca un analgetic. In cursul activitătii sexual, organismul secreta hormonul oxitocina. In urma acestei secretii, se eliberează endorfine, substante similare hormonilor care au o actiune similara morfinei. In cursul actului sexual, nivelele oxitocinei cresc si sunt responsabile de aparitia orgasmului. Creşterea nivelelor de oxitocina poate reduce durerea de diverse cauze: cefalee (dureri de cap), colici sau alte dureri ale corpului cu orice localizare.

Biocalciu Nutritiv
Biocalciu Nutritiv
100 lei
Adauga in cos
Biozinc  60 capsule
Biozinc 60 capsule
65 lei
Adauga in cos
Cordyceps
Cordyceps
191 lei
Adauga in cos
Kang Li
Kang Li
109 lei
Adauga in cos
Ican
Ican
183 lei
Adauga in cos
Veican 30 capsule moi
Veican 30 capsule moi
126 lei
Adauga in cos
Ulei de Primula
Ulei de Primula
104 lei
Adauga in cos

APETIT SEXUAL SCAZUT

Un libido scazut se refera la lipsa dorintei sexuale si a interesului in a intretine relatii sexuale. Cu toate ca libidoul scazut este comun ambelor sexe, este mai comun in randul femeilor.

Apetitul sexual diminuat poate fi primar (in care persoana nu a simtit niciodata o dorinta sau interes pentru activitatea sexuala) sau secundar (in care persoana a avut o perioada de apetit sexual normal, pe care nu il mai are).

Cauze: problemele de comunicare, lipsa afectiunii, lupta pentru putere si conflictele.

Apetitul sexual diminuat poate apare si la persoanele care au primit o educatie sexuala foarte stricta in copilarie, atitudini negative fata de sex sau experiente sexuale traumatizante (cum ar fi viol, incest sau abuz sexual). Bolile si unele medicamente pot contribui la aceasta tulburare, in special daca determina oboseala, durere sau stare generala proasta. Uneori pot fi implicate si nivelele scazute ale anumitor hormoni. Conditii psihologice cum ar fi depresia sau stresul excesiv pot duce la scaderea interesului sexual.

Simptome: absenta interesului pentru activitatea sexuala.

Factori care scad libidoul la barbati: medicamentele, obezitatea, anemia, constipatia, diabetul, bolile cardiace,  alcoolismul

Libidoul poate fi afectat si atunci cand barbatul sufera de impotenta, consuma droguri, este la andropauza sau are probleme de ejaculare. Pe langa factorii fiziologici, libidoul este cauzat si de anumite probleme psihice, cum ar fi stresul, depresia, anxietatea.

 Factori care scad libidoul la femei: sarcina, alaptarea, antidepresivele, anticonceptionalele, depresia post-nastere,  anemia, infectiile urinare, bolile de inima, depresia, stresul, anorexia, anxietatea.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles