Cancer genital

Cancer Genital Cancerul vaginal sau cancerul genital, este cea mai frecventa localizare de cancer la femei, apare la nivelul vaginului (conductul muscular care face legatura intre uter si vulva). Cancerul vaginal apare de obicei in celulele mucoasei vaginului si afecteaza cu precadere femeile cu varste de peste 60 de ani insa exista cancere ale vaginului care survin si la femeile tinere si chiar la copii (de 3 ani). Este vorba despre copiii ai caror mame au urmat, in timpul sarcinii, un tratament hormonal cu medicamentul dietilstilbestrol (DES).
  • 20% REDUCERE
Cordyceps
Cordyceps
305 lei 245 lei
Adauga in cos
  • TRANSPORT GRATUIT
  • 20% REDUCERE
Tiens Extract de jujube (curmale chinezesti)
Tiens Extract de jujube (curmale chinezesti)
451 lei 361 lei
Adauga in cos
  • TRANSPORT GRATUIT
  • 20% REDUCERE
Holican
Holican
444 lei 356 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Ican
Ican
291 lei 233 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Chitosan 100 capsule
Chitosan 100 capsule
242 lei 194 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Biozinc  60 capsule
Biozinc 60 capsule
114 lei 91 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Usturoi si Reishi
Usturoi si Reishi
229 lei 184 lei
Adauga in cos

Cancer Genital

Cancerul genital se manifesta prin hemoragie uterina intre cicluri sau dupa instalarea menopauzei. Femeile cu cancer vaginal in faza incipienta au mai multe sanse de vindecare. In stadiu avansat, apare si scurgere purulenta. Formele incipiente se depisteaza prin examenul citologic al secretiei vaginale.

Mai multe tipuri de cancer se pot extinde la nivelul vaginului din alte regiuni ale corpului; in timp ce cancerul cu punct de plecare vaginal (cancer vaginal primar) este rar, reprezentand doar 1-3% din formele de cancer ginecologic. In cele mai multe cazuri de cancer vaginal este vorba despre un carcinom cu celule scuamoase (o varietate de celule vizibile la microscop, atunci cand sunt examinate prelevarile efectuate la nivelul leziunilor canceroase). Celelalte tipuri de cancer vaginal sunt reprezentate de adenocarcinom primar sau secundar, carcinom epitelial secundar - in special la femeile in varsta, adenocarcinom cu celule clare - afecteaza cu precadere femeile tinere, melanom, rabdomiosarcom embrionar - acest tip de tumora survine indeosebi la varsta de 3 ani. Cancerul genital feminin poate afecta fie colul, fie corpul uterin (endometru).

Cancerul colului uterin  ocupa cel de al doilea loc printre cancerele feminine, dupa cancerul sanului.

Cancerul corpului uterin, supranumit si cancer al endometrului, survine dupa 40 ani. 75% din cazuri apar dupa menopauza. Mai frecvent la femeile care nu au avut copii, el mai poate surveni si la femeile care nu au avut niciodata raporturi sexuale. Cancerul colului uterin are o evolutie lenta, dar cel al sanului poate avea o evolutie rapida. Cancerul sanului este legat de scurtarea perioadei de alaptare. Femeile care nu-si alapteaza copiii la san sunt mult mai predispuse la cancer.

Factori de risc: infectiile genitale (mai ales cele cu virus herpetic si cu papilloma virus,virus cu transmitere pe cale sexuala), varsta (varste de peste 60 de ani), prezenta celulelor atipice la nivelul vaginului, femeile cu neoplazie interepiteliala vaginala, papiloma virusul uman (HPV) HPV este un virus cu transmitere sexuala care creste riscul atat pentru cancerul vaginal cat si pentru alte tipuri de cancer ( HPV determina un numar mare dintre cancerele cervicale si modificarile precanceroase din cervix), expunerea la medicamente pentru prevenirea avortului spontan , femei ale caror mame au luat un anume medicament numit dietilstibestrol in timp ce erau insarcinate, femeile care au fost tratate pentru un alt tip de cancer ginecologic, in special cancer de col uterin. Alti factori de risc care pot creste riscul de aparitie al cancerului vaginal sunt fumatul, infectia HIV sau utilizarea prelungita a contraceptivelor orale.

Simptome

Sangerare vaginala, dureri la urinare, prezenta sangelui in urina, dureri in regiuna pelviana, secretii vaginale apoase urat mirositoare. Pe masura ce boala avanseaza, simptomele sunt mult mai vizibile - sangerarea vaginala neobisnuiota, dureri in timpul urinarii, constipatia, durerea pelvina. Este bine ca atunci cand apar aceste simptome sa mergem la medic. Intrucat cancerul vaginal nu determina intotdeauna semne si simptome, este bine ca femeile sa urmeze sfaturile medicale in ce priveste examinarea pelvina de rutina. Celulele canceroase cresc si se multiplica fara control si nu mor. Acumularea celulelor anormale determina aparitia unei mase de celule (tumora) acestea invadanad tesuturile din apropiere se pot desprinde din tumora initiala si sa se disemineze in alte zone ale corpului (metastaze). Majoritatea cancerelor vaginale - intre 85 si 90% - apar la nivelul celulelor scuamoase.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles