Hemoroizi

Hemoroizi Hemoroizii reprezinta dilatatii ale venelor hemoroidale sau rectale, care se manifesta prin rectoragii si dureri la nivelul canalului anal. 

Hemoroizii sunt des intalniti atat la barbati, cat si la femei. Aproape jumatate din populatie are hemoroizi in  jurul varstei de 50 de ani. Hemoroizii sunt des intalniti si la femeile insarcinate. Atat presiunea fatului in abdomen, cat si schimbarile hormonale duc la largirea vaselor hemoroidale. Aceste vase sunt supuse unor presiuni mari in timpul nasterii. Pentru majoritatea femeilor, hemoroizii care apar in urma sarcinii reprezinta o problema temporara. Din punctul de vedere al localizarii acestora, hemoroizii pot fi in interiorul canalului anal (hemoroizii interni), sau pot ie┼či in afara anusului (hemoroizii externi).

  • 18% REDUCERE
FOS
FOS
55 lei 45 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Veican 30 capsule moi
Veican 30 capsule moi
201 lei 161 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Biozinc  60 capsule
Biozinc 60 capsule
104 lei 83 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Digest Natural 90 tablete
Digest Natural 90 tablete
208 lei 167 lei
Adauga in cos

Hemoroizi

Hemoroizii interni se manifesta prin prezenta sangelui in scaun. Sangele este observat atat in scaun, pe hartia igienica cat si in vasul de toaleta. Hemoroizii interni ocazional se extind in exteriorul anusului.

Diferite afectiuni pot determina hemoroizii interni sa se umfle sau sa se irite si sa sangereze: traumatizare in timpul travaliului, surplusul de greutate din timpul sarcinii, obezitatea, constipatia cronica (habituala sau pe termen lung), diareea, aporturi sexuale anale.

Hemoroizii interni pot fi durerosi si se pot extinde in afara anusului. Evolutia acestora poate fi impartita in trei stadii: 
-stadiul I:hemoroizii raman inauntrul anusului tot timpul 
-stadiulII:hemoroizii se exteriorizeaza la miscarile intestinale, dar se reintroduc singuri 
-stadiul III:hemoroizii sunt mereu la exterior. 

Hemoroizii externi sunt vene varicoase localizate sub piele la exteriorul anusului. Acestia sunt frecvent durerosi si apar atunci cand un cheag de sange blocheaza vena. Hemoroizii determinati de blocarea unor vene de cheguri de sange, numiti medical hemoroizi trombotici, necesita tratament imediat. 
Simptomele pot include:  durere si presiune resimtita in canalul anal, prurit si fisuri in jurul anusului, sange pe lenjeria intima, toaleta, scaun, hartia igienica. 
Complicatiile care pot surveni sunt: ulcerarea hemoroizilor cu hemoragie si infectie si/sau strangularea- producind durere si necroza. 
Cauze  
Hemoroizii sunt determinati de presiunea exercitata regulat asupra musculaturii si vascularizatiei anale: defecatie dificila, fortata, constipatie cronica, diaree cronica, ciroza hepatica, sarcina si obezitatea, sedentarismul, varsta inaintata, dieta saraca infibre si deshidratarea. 

Sfaturi pentru tratarea hemoroizilor: evitarea, pe cat se poate, a mancarurilor condimentate si bauturile alcoolice sau cafeaua, respectarea orelor de masa, consumarea a cat mai multor lichide (un litru sau doi litri pe zi, supe sau ceaiuri), consumul a cat mai multor fructe si legume proaspete, evitarea constipatiei,  purtarea lenjeriei intime din bumbac.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles