Infectia cu Helicobacter Pylori
Helicobacter Pylori este o bacterie spiralata si ciliata care traieste la nivelul stomacului la persoanele infectate, intr-un mediu acid ostil, la care este adaptata perfect. Aproape 50% din populatia globului si peste 60% din populatia Romaniei este infectată cu aceasta bacterie, totusi, numai 10% din cei infectati se imbolnavesc de ulcer. In anumite situatii, infectia cu Helicobacter Pylori poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac. In ultimii ani, studiile efectuate au aratat din ce in ce mai pregnant posibila asociere dintre Helicobacter si o serie de afectiuni cutanate, conturandu-se astfel rolul bacteriei in aparitia si evolutia acestora.
Leziunile dermatologice care pot fi asociate cu infectia cu Helicobacter: urticaria cronica idiopatica, acneea rozacee, alopecia areata, purpura trombocitopenica autoimuna, purpura Henoch-Schonlein, sindromul Sjogren, psoriazisul.
Infectia cu Helicobacter Pylori: aceasta bacterie exista in apa de baut, pe legume si fructe, transmiterea se face in acelasi mod ca si pentru hepatita A. Nu a fost demonstrat ca se transmite de la om la om prin contact direct, insa doar o parte din cei care au aceasta bacterie vor dezvolta boli digestive (depinzand de fondul lor genetic in principal).
Afectiunile care pot fi provocate de aceasta bacterie: dispepsia - cea mai frecventa, senzatia de balonare (jena in capul pieptului), dastrita, durere sau jena in capul pieptului, ulcerul gastric sau duodenal, limfomul gastric.
Simptome: durere sau arsura abdominala, greata, voma, eructatii frecvente, balonare, scadere ponderala.
Factorii de risc: factorii genetici, incidenta infectiei in familii este mai mare la rudele de gradul intai, nivelul de dezvoltare economica, generatiile mai tinere au o prevalenta mai scazuta a infectiei fata de cele mai batrine, varsta, exista o crestere a prevalentei infectiei odata cu inaintarea in virsta dar cea mai mare incidenta este in primii ani de viata, sexul, exista studii care arata ca barbatii ar fi mai afectati, astfel si numarul de cancere gastrice este mai mare la sexul masculin, viata in medii aglomerate. Riscul de a contracta infectia este mai crescut daca persoana respectiva traieste in medii agglomerate. Lipsa unei surse de apa potabila, viata in tarile in curs de dezvoltare. In aceste tari, ca urmare a aglomeratiilor umane si a conditiilor de igiena precara infectia este mai usor de contractat. Viata alaturi de o persoana infectata. Bacteria se transmite de obicei si persoanelor care locuiesc impreuna cu individul infectat cu bacteria Helicobacter Pylori.
Tiens, Produse Naturale, Pret Depozit. Copyright © tiensromania.ro 2018
ANPC - Solutionarea litigiilor - Termeni si conditii