Lichen plan cornos

Lichen Plan Cornos

Lichen plan cornos este o boala dermatologica ce se manifesta prin aparitia unor mici pete proeminente. Lichenul plan se observa mai ales intre 30 si 60 ani. 

Cauze :
-stres
-traumatism afectiv
-consumul de medicamente, precum sulfamidele sau sarurile de aur.
In anumite situatii, boala este asociata unui diabet, hipertensiune arteriala sau afectiuni ale colonului (colite cronice).

Simptome:

Leziunile tipice ale lichenului plan sunt papulele de culoare violacee, parcurse de retele albicioase fine. Aceste leziuni sunt pruriginoase si apar simetric pe fata anterioara a incheieturii mainii (in prelungirea palmei), pe spatele mainilor si pe antebrat, uneori pe spate si la glezne. In unele cazuri, papulele se grupeaza si formeaza benzi sau inele. Lichenul plan poate afecta pielea capului, unghiile si mucoasele corespunzatoare fetei interne a obrajilor. In acest ultim caz, el ia aspectul unei retele de linii albe sau, uneori, pe cel al unei placi groase albe. 

Cauze naturale. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles